Неділя, 12.05.2024, 21:07

ГОЛОВНА Реєстрація Вхід Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
Кафедри
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 206
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Лютий » 28 » У день 81-ї річниці заснування Дніпропетровської області голова обласної ради Євген Удод зустрівся зі студентами історичного факультету ДНУ
20:05
У день 81-ї річниці заснування Дніпропетровської області голова обласної ради Євген Удод зустрівся зі студентами історичного факультету ДНУ

Вітаючи студентів з цією датою, голова обласної ради відзначив важливість обраної ними професії у збереженні історії нашого Дніпропетровського краю та його народу. 

- Історики гостріше інших фахівців усвідомлюють важливість часу та задачі, що стоять перед країною та регіоном. Ми відкриваємо себе світу , як регіон-лідер з величним минулим, сьогоденням та майбутнім. А отже у істориків нашої області – велике поле для досліджень та професійної діяльності, - зазначив Євген Удод. 
Голова обласної ради розповів молоді про основні напрямки діяльності обласної влади, зокрема про розвиток туристичної галузі регіону. 
За словами Євгена Удода, сьогодні в області ведеться активна робота з розробки туристичних маршрутів, які охоплюватимуть скіфсько-сарматський, козацький та сучасний періоди історії Придніпров'я. 
- Вже у липні поточного року розпочнеться українсько-польська археологічна експедиція на Старокодацькій фортеці. У цього бастіону складна доля – збудований у XVII за дорученням польського короля Владислава IV , він декілька разів переходив з рук у руки козацького та польського військ. З Кодацькою фортецею пов'язані імена Богдана Хмельницького й Івана Мазепи. Її археологічним дослідженням займався Дмитро Яворницький, проте результати пошуків були втрачені у період Великої Вітчизняної війни. Сьогодні ми з вами маємо відродити це без перебільшення знакове для історії регіону місце. Нашу ініціативу підтримали і польські історики. Тому запрошую вас долучитися до цієї важливої міжнародної місії, - сказав Євген Удод. 

Євген Удод запропонував деканові історичного факультету Сергію Світленку визначити декількох студентів, які прагнуть розвивати цю тему, з тим аби включити їх до складу делегації, що братиме участь у Міжнародному туристичному ярмарку у Вроцлаві (Польща). У рамках цього візиту відбудеться «круглий стіл» з питань туристичного потенціалу Дніпропетровської області та Нижньо-Сілезького воєводства. Студенти матимуть змогу не лише відвідати цей захід, а й взяти участь у обговореннях та у роботі «круглого столу».

Голова обласної ради також розповів майбутнім історикам про роботу обласної влади з просування самобутнього мистецтва Петриківського розпису на включення його до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. У червні відбудеться презентація Петриківки у Штаб-квартирі ЮНЕСКО, і, можливо, участь у цій події істориків регіону дозволить у майбутньому розвивати це мистецтво і в історичному контексті.



Євген Удод зазначив, що Дніпропетровська обласна рада має успішний досвід співпраці з історичним факультетом ДНУ. Зокрема, за участі науковців факультету до 80-річчя області було видано двотомний ґрунтовний альманах «Діячі державної влади та самоврядування Дніпропетровської області: історичні нариси».
Переглядів: 816 | Додав: Nestor | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Вибір мови
Пошук
Хостинг від uCoz